Ny Heimdal VGS, Norge

HVGmin2


Artikel i TU, norsk tidsskrift, med fokus på skolens energieffektivitet og dronebillede af byggepladsen.

 

Ny Heimdal VGS, Trondheim NO

Nyt Gymnasium til 1100 elever samt indendørs håndboldarena med 4.000 tilskuerpladser

Vinder af 2-faset totalentreprise konkurrence juni 2015. Videreudvikling i dialog-fase med bygherre. Byggestart maj 2016, detailprojektering hele 2016. Forventet færdigstillelse maj 2018.

Bygherre: Sør Trøndelag Fylkeskommune

Rolvung og Brøndsted: Samarbejdsaftale med Rambøll om overordnet projektledelse arkitektarbejder samt deltagelse i projektering med ansat medarbejder.

Samarbejdspartnere: Skanska (totalentreprenør), Rambøll Trondheim (ingeniør, arkitekt og landskabsarkitekt ydelser)

Areal: 31.000 m2

Budget: NOK 1.100 mio

Ibrugtagning: August 2018


Byggeplads: Skolen fremstår som et karakterfuldt omdrejningspunkt i sine grønne (og hvide) omgivelser.


Byggeplads: I de øverste etager er facaden opbygget af helvægselementer i træ med klinklagte træpaneler og integreret solafskærmning i vinduespartierne. En gennemgående højloftet foyer danner en katedralagtig ryg for ankomsten til den enorme håndboldarena.

HVGmin


Byggeplads: Skolens samlingsrum er atriet i midten af bygningen, som bades i dagslys fra de store ovenlyskonstruktioner. Atriet samler skolen til et hele.


Træfacaden bidrager positivt til bygningen som en Zero Emission Building, ZEB 0. Den er opbygget og samlet på fabrik i helvægselementer. Resultatet er stor præcision og tæthed i udførelse og samlinger, hvilket skærper skolens energieffektivitet.


Skolen huser Kolstad Arena, et underjordisk sportsanlæg med plads til 4.000 tilskuere. Hallen har 3 sammenhængende håndboldbaner og et gennemgående ovenlys som kaster et fint diffust lys ned på de blå baner.